SZC logo

Kaposvári Szakképzési Centrum

OM kód: 203027/030 | 7500 Nagyatád, Baross G. u. 6.

Intézmény logo

Kaposvári SZC Nagyatádi Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2024. ápr. 22.


BI

  • verseny

Értékeink megyén innen... döntőben szerepelt a NASZI csapata

„Értékeink megyén innen Somogy vármegyei vetélkedő” döntőjében szerepelt a NASZI Csipet-csapata.

Értékeink megyén innen... döntőben szerepelt a NASZI csapata

A Somogy Vármegyei Önkormányzat által meghirdetett „Értékeink megyén innen Somogy vármegyei vetélkedőn” iskolánk 3/11.C vendéglátó osztályának 4 fős csapata. 2024.04.17-én ismét megmérettette magát  a vetélkedő döntőjében. A csapatot Drávecz Ramóna, Hérincs Patrícia Enikő, Somogyi Roxána és Zadravecz Gergő Krisztián tanulók alkották.
A diákok – az elődöntőhöz hasonlóan a döntőben is – elméleti és gyakorlati feladatok megoldásával bizonyíthatták be, hogy milyen alaposan ismerik szülőföldjük, Somogyország értékeit. A verseny első feladatát már napokkal előbb el kellett készíteniük, amelyet egy 1 perces videó formájában valósítottak meg a versenykiírás alapján. E feladatként a NASZI Csipet-csapata a Bertók László Városi Könyvtárat mutatta be. A döntőre pedig egy 5 perces előadással készültek, mely során tanulóink Bertók László életének történetét és Nagyatád című versét adták elő, melyre Vas Rozália oktató készítette fel őket. Az előadásuk zárásaként pedig Somogyi Roxána a Magyarország című dal egy kissé átírt részletét énekelte el. A helyszínen megoldandó feladatok között szerepeltek többek között a Kincses Somogy című filmhez kapcsolódó kérdések, emellett rákérdeztek a huszárok egyenruháira, fel kellett ismerniük a különböző települések címereit, élő hangszerekkel játszott népdalokat és a megszólaló hangszereket kellett beazonosítaniuk, illetve a ’Rippl-Rónai Öröksége’ kiállításhoz kapcsolódó kérdésekre a tárlat helyszínén kereshették meg megfelelő válaszokat.

A verseny során a tanulók mindamellett, hogy szép eredményt értek el, még különdíjat is kaptak. A csapat tagjai egy közös kirándulás alkalmával meghívásban részesültek a kaposvári Rippl-Rónai Múzeum aktuális tárlatára, a Rippl-Rónai József Emlékház és Látogatóközpontba, valamint a Fekete István Látogatóközpontba, melyet egy
hajókirándulással köthetnek össze a Desedán. A csapatot felkészítette és koordinálta: Balla Ildikó oktató. A csapat videóját Szigeti-Grunner Fanni készítette. 

 

GALÉRIA

2024-04-17 Értékeink megyén innen

Elismerőoklevél2024-04.png
received_729981402661641.jpeg
received_1262689161776406.jpeg

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Értékeink megyén innen Somogy vármegyei vetélkedő

Értékeink megyén innen Somogy vármegyei vetélkedő

A Somogy Vármegyei Önkormányzat által meghirdetett „Értékeink megyén innen Somogy vármegyei vetélkedőn” iskolánk a 11. C vendéglátó osztály 4 fős csapatával vett részt. 

2024. márc. 28.


BI

Ismét megmérette tudását a NASZI Csipet-csapata a Somogyi értékekkel kapcsolatos vetélkedőn

Ismét megmérette tudását a NASZI Csipet-csapata a Somogyi értékekkel kapcsolatos vetélkedőn

Az „Értékeink megyén innen” Somogy vármegyei vetélkedő döntőjén mutatott sikeres szereplésével a NASZI Csipet-csapata kiérdemelte, hogy meghívást kapjon az Új Lendület Marcali Expo kiállítására. A kiállítás első napján, 2024. május 10-én 15 órai kezdettel a környező iskolák diákjai részére egy vetélkedőt szerveztek a somogyi identitás megismerése és erősítése érdekében.

2024. máj. 14.


BI

Rendkívüli felvételi eljárás 2024

Rendkívüli felvételi eljárás 2024

A Kaposvári SZC Nagyatádi Szakképző Iskola rendkívüli felvételi eljárást hirdet azoknak a tanulóknak, akik az általános felvételi eljárás időszakában nem nyertek felvételt egy középfokú intézménybe sem, vagy felvételt nyertek, de bármilyen okból szeretnék korábbi döntésüket megváltoztatni.

2024. máj. 6.


DLK


Partnereink

SZC logo

Kaposvári Szakképzési Centrum


Kaposvári SZC Nagyatádi Szakképző Iskola

7500 Nagyatád, Baross G. u. 6.

Telefon: +36-82-553-410

E-mail: iskola@liveedu.nagyatadi.hu

OM azonosító: 203027/030


2024Kaposvári SZC Nagyatádi Szakképző Iskola