Hírek
2025. ápr. 16.
HD
- verseny
Sikeres volt az első ágazati vizsgára felkészítő verseny
Sütés, főzés, felszolgálás és egy kis turizmus – a NASZI első vendéglátóipari versenye nemcsak izgalmas kihívás volt, hanem remek gyakorlás is a közelgő ágazati vizsgák előtt.

A Nagyatádi Szakképző Iskola (NASZI) első alkalommal rendezett ágazati vizsgára felkészítő versenyt a turizmus-vendéglátás ágazat 9. évfolyamos tanulói számára. A megmérettetés célja az volt, hogy a diákok gyakorlatban is kipróbálhassák tudásukat az ágazati vizsga feladataihoz hasonló helyzetekben.
A versenyen a Kaposvári Szakképzési Centrum négy vendéglátóipari képzést nyújtó intézménye vett részt: a Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskola, a Jálics Ernő Szakképző Iskola és Szakiskola, a Barcsi Szakképző Iskola, valamint a házigazda Nagyatádi Szakképző Iskola. Minden iskola egy négyfős csapattal képviseltette magát, a tagok pedig az ágazati vizsga egy-egy részterületét képviselték: cukrászat, ételkészítés, felszolgálás, illetve turisztikai prezentáció.
A verseny egy online elméleti teszttel (Kahoot) indult, ezt követték a gyakorlati feladatok a NASZI vendéglátó kabinetépületében. A diákok tételhúzás után látványos és ízletes fogásokat, süteményeket készítettek, terítettek, illetve mutattak be Somogy megyei fürdőket és szálláshelyeket.
A teljesítményeket független, háromfős szakmai zsűri értékelte: Héjjas András cukrász szakoktató, Almási András, a Kosi Bisztró főpincére, valamint Tóth Roland, a Hertelendy Kastély gourmet éttermének séfje. A verseny rangját emelte, hogy a diákok által felszolgált fogásokat olyan díszvendégek is megkóstolhatták, mint Kiss Géza, a KSZC kancellárja, Kard János főigazgató-helyettes, illetve dr. Ludas László, Nagyatád polgármestere.

A zsűri pontozása és az elméleti teszt alapján a következő eredmények születtek:
- 4. hely: Jálics iskola – Mindent bele csapat
- 3. hely: Széchenyi iskola csapata
- 2. hely: Barcsi iskola – Konyhatündérek
- 1. hely: Nagyatádi iskola – NASZIasztok
Különdíjakat is kiosztottak:
- Legjobb cukrász: Vida Vivien (NASZI)
- Legjobb szakács: Orsós Réka (NASZI)
- Legjobb pincér: Lucz László (NASZI)
- Legjobb prezentáció: Horváth Kitti (Jálics)
A szervezők remélik, hogy ez a kezdeményezés hagyománnyá válik, és a jövőben is lehetőséget teremtenek a fiatal szakemberek bemutatkozására és fejlődésére.
(Fotók: Szigeti-Grunner Fanni)
GALÉRIA
2025-04-14 I. Turizmus-Vendéglátás ágazati verseny



KAPCSOLÓDÓ HÍREK
Sétával az egészségért - "Rózsaszín szalagos" Rendezvény
Intézményünkben tartották a Magyar Rákellenes Liga Nagyatádi Szervezetének rendezvényét.
2025. okt. 10.
MA

Élménysport a NASZI diákjainak
Az Aktív Magyarország és az ÉLD+ Élménysport diákoknak program keretén látogattunk a napokban a nagyatádi 63. Bázis akadálypályájára.
2025. okt. 10.
MA

Erasmus+ mobilitás: Megérkezés és "Paralia Expressz"
Húsz tanulónk két oktató kíséretében vesz részt hét hetes szakmai gyakorlaton Görögországban. Kereskedő, gépészet és a turizmus-vendéglátás ágazatot képviselő diákok ismerkednek meg a külföldi munkavállalás lehetőségeivel ezekben a napokban.
2025. okt. 8.
BI