NASZI Receptkönyv
NASZI Receptkönyv
Az iskola vendéglátóipari oktatóinak és tanulóinak legjobb receptjei
Hozzávalók:
- 2 dl 100%-os gyümölcslé 0,5 dl víz
- 20g zselatin + 4 evőkanál hideg víz
- ízlés szerint cukor vagy édesítőszer
- egy teáskanál citromlé
Elkészítés:
- A zselatint hideg vízben elkeverjük.
- A gyümölcslevet ízesítjük és felmelegítjük, nem kell hogy forrjon, de elég meleg legyen a zselatin oldódásához!
- Beleöntjük a vizet, citromlét és a megduzzadt zselatint. Ezt már nem a tűzön folytatjuk!
- Elkeverjük a zselatint és kancsóba öntjük a kész levet.
- Az előkészített szilikonformákat peremig töltjük.
- Mélyhűtőben (forma nagyságától függően) kb.25-30 percet, normál hűtőben 1,5 órát dermesztjük.
Ha szeretnénk különlegessé tenni a bonbonokat, mártsuk étcsokoládéba! Igazán különleges csemege és ajándék! Nem utolsó sorban egészséges édesség a kicsiknek, kollagén pótlás a nagyoknak!