SZC logo

Kaposvári Szakképzési Centrum

OM kód: 203027/030 | 7500 Nagyatád, Baross G. u. 6.

Intézmény logo

Kaposvári SZC Nagyatádi Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2024. ápr. 22.


BI

  • verseny

Értékeink megyén innen... döntőben szerepelt a NASZI csapata

„Értékeink megyén innen Somogy vármegyei vetélkedő” döntőjében szerepelt a NASZI Csipet-csapata.

Értékeink megyén innen... döntőben szerepelt a NASZI csapata

A Somogy Vármegyei Önkormányzat által meghirdetett „Értékeink megyén innen Somogy vármegyei vetélkedőn” iskolánk 3/11.C vendéglátó osztályának 4 fős csapata. 2024.04.17-én ismét megmérettette magát  a vetélkedő döntőjében. A csapatot Drávecz Ramóna, Hérincs Patrícia Enikő, Somogyi Roxána és Zadravecz Gergő Krisztián tanulók alkották.
A diákok – az elődöntőhöz hasonlóan a döntőben is – elméleti és gyakorlati feladatok megoldásával bizonyíthatták be, hogy milyen alaposan ismerik szülőföldjük, Somogyország értékeit. A verseny első feladatát már napokkal előbb el kellett készíteniük, amelyet egy 1 perces videó formájában valósítottak meg a versenykiírás alapján. E feladatként a NASZI Csipet-csapata a Bertók László Városi Könyvtárat mutatta be. A döntőre pedig egy 5 perces előadással készültek, mely során tanulóink Bertók László életének történetét és Nagyatád című versét adták elő, melyre Vas Rozália oktató készítette fel őket. Az előadásuk zárásaként pedig Somogyi Roxána a Magyarország című dal egy kissé átírt részletét énekelte el. A helyszínen megoldandó feladatok között szerepeltek többek között a Kincses Somogy című filmhez kapcsolódó kérdések, emellett rákérdeztek a huszárok egyenruháira, fel kellett ismerniük a különböző települések címereit, élő hangszerekkel játszott népdalokat és a megszólaló hangszereket kellett beazonosítaniuk, illetve a ’Rippl-Rónai Öröksége’ kiállításhoz kapcsolódó kérdésekre a tárlat helyszínén kereshették meg megfelelő válaszokat.

A verseny során a tanulók mindamellett, hogy szép eredményt értek el, még különdíjat is kaptak. A csapat tagjai egy közös kirándulás alkalmával meghívásban részesültek a kaposvári Rippl-Rónai Múzeum aktuális tárlatára, a Rippl-Rónai József Emlékház és Látogatóközpontba, valamint a Fekete István Látogatóközpontba, melyet egy
hajókirándulással köthetnek össze a Desedán. A csapatot felkészítette és koordinálta: Balla Ildikó oktató. A csapat videóját Szigeti-Grunner Fanni készítette. 

 

GALÉRIA

2024-04-17 Értékeink megyén innen

Elismerőoklevél2024-04.png
received_729981402661641.jpeg
received_1262689161776406.jpeg

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Értékeink megyén innen Somogy vármegyei vetélkedő

Értékeink megyén innen Somogy vármegyei vetélkedő

A Somogy Vármegyei Önkormányzat által meghirdetett „Értékeink megyén innen Somogy vármegyei vetélkedőn” iskolánk a 11. C vendéglátó osztály 4 fős csapatával vett részt. 

2024. márc. 28.


BI

Rendkívüli felvételi eljárás 2024

Rendkívüli felvételi eljárás 2024

A Kaposvári SZC Nagyatádi Szakképző Iskola rendkívüli felvételi eljárást hirdet azoknak a tanulóknak, akik az általános felvételi eljárás időszakában nem nyertek felvételt egy középfokú intézménybe sem, vagy felvételt nyertek, de bármilyen okból szeretnék korábbi döntésüket megváltoztatni.

2024. máj. 6.


DLK

Meglepetésműsorral ballagtatták el a NASZI végzős diákjait

Meglepetésműsorral ballagtatták el a NASZI végzős diákjait

Péntek délelőtt tartották a nagyatádi szakképző Iskola végzős diákjainak utolsó osztályfőnöki óráit, melyeket követően sorfal mellett átvonultak a sportcsarnokba a ballagási ünnepségre. A hagyományos ceremónia különleges rapműsorszámmal bővült, mely meglepetés volt a diákok számára.

2024. máj. 4.


Atádhír - Herr Dávid


Partnereink

SZC logo

Kaposvári Szakképzési Centrum


Kaposvári SZC Nagyatádi Szakképző Iskola

7500 Nagyatád, Baross G. u. 6.

Telefon: +36-82-553-410

E-mail: iskola@liveedu.nagyatadi.hu

OM azonosító: 203027/030


2024Kaposvári SZC Nagyatádi Szakképző Iskola