SZC logo

Kaposvári Szakképzési Centrum

OM kód: 203027/030 | 7500 Nagyatád, Baross G. u. 6.

Intézmény logo

Kaposvári SZC Nagyatádi Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2023. okt. 2.


Herr Dávid

  • hír
  • projekt

Görögországban dolgoztak és kirándultak az atádi diákok

Két hét gyakorlati munkával eltöltött tanulmányi kiránduláson vehettek részt a NASZI és Ady iskola diákjai az Égei-tenger partján. A munkatapasztalat-szerzés mellett az idegen nyelvet is gyakorolhatták a tanulók.

Görögországban dolgoztak és kirándultak az atádi diákok

[Atádhír] A Kaposvári Szakképzési Centrum 10 tagintézményéből csaknem 240 diák vesz részt szakmai tanulmányúton Görögországban az Erasmus+ program keretében, beleértve a nagyatádi középiskolákat tanoncait is. A diákok két hetet töltöttek el az Olümposz lábánál és az Égei-tenger partján, ahol a szakmájuknak megfelelő gyakorlaton vettek részt, miközben a nyelvtudásukat is csiszolhatták. Mindemellett a kísérő tanárok a helyiek segítségével tanulmányi kirándulásra és strandolásra is elvitték a diákokat a pihenőnapokon. A szakképzési centrum összesen három turnusban utaztat ki diákokat a mediterrán országba, az elsőben vettek részt az atádiak is.

Szeptember 18-án 6 intézményből 173 tanuló utazott el a Görögországba, ők a hétvégén értek haza. Legközelebb október 3-án, és 18-án indulnak az újabb kirándulócsapatok további 66 diákkal.

A tanulók a külföldi gyakorlat során a szakmájuknak megfelelő tapasztalatokat szerezhettek. Nagyatádról a szakképző iskolából 15 diák és 2 tanár, az Ady Endre gimnáziumból pedig 30 diák és 3 tanár vett részt a szakmai kiránduláson.

Az iskolákból szakmánként 5 diák jelentkezhetett a programba, így például a NASZI vendéglátó, gépész és kereskedő szakos osztályaiból, míg az Ady iskola turisztika-, pénzügy-, egészségügyi, informatikai- és szintén gépész szakos diákjai utazhattak Görögországba. A gyerekek a Platamonas nevű városban kezdhették meg a gyakorlataikat. A szakmáiknak megfelelően a szálloda recepcióján és vendéglátó egységében, egy helyi szuvenírboltban és autószerelő üzemben szerezhettek értékes tapasztalatokat, illetve az egészségügyi tanulók megismerkedtek a Nei Poriban levő sürgősségi betegambulanciával.

Mindemellett lehetőség nyílt aktív pihenésre is: strandolásra az Égei-tengerben, kirándulásra az Olümposz lábához, illetve a diákok önszervező tevékenysége keretében reggeli jógagyakorlatokra is. 

A tanárok és diákok egyöntetű visszajelzése szerint nem is volt lehetőség nem gyakorolni az angol nyelvet, mindenkiből végül kibuktak az angol mondatok. A beszámolók szerint a helyi alkalmazók segítőkészek és aktívak, a helyiek pedig rendkívül barátságosak voltak. Mindkét iskola diákjai értékes tapasztalatokat tértek haza.

A tanulmányi kirándulásról mindkét iskola facebook oldalán közzétettek napi beszámolókat, melyek ide (NASZI) és ide (Ady) kattintva elérhetők.

GALÉRIA

2023-09 Erasmus+ Görögország

P202.jpg
001.jpg
379660027_827897545461799_5577464821604581601_n.jpg

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Beszámoló - „A tehetségsegítés feltételrendszerének javítását célzó hazai programok támogatása”

Beszámoló - „A tehetségsegítés feltételrendszerének javítását célzó hazai programok támogatása”

Beszámoló „A tehetségsegítés feltételrendszerének javítását célzó hazai programok támogatása”

2021. dec. 27.


DSZ

Motiváció a NASZI-ban!

Motiváció a NASZI-ban!

Egy kis fűszer a mindennapokban... az iskolai folyosón és a tanáriban!

2020. febr. 10.


PVK

#naszi - Új szelfi-fal az iskolában

#naszi - Új szelfi-fal az iskolában

Elkészült a #naszi szelfi-fal a Kaposvári SZC Nagyatádi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának 1. emeleti folyosóján!

2020. febr. 27.


PVK


Partnereink

SZC logo

Kaposvári Szakképzési Centrum


Kaposvári SZC Nagyatádi Szakképző Iskola

7500 Nagyatád, Baross G. u. 6.

Telefon: +36-82-553-410

E-mail: iskola@liveedu.nagyatadi.hu

OM azonosító: 203027/030


2024Kaposvári SZC Nagyatádi Szakképző Iskola