SZC logo

Kaposvári Szakképzési Centrum

OM kód: 203027/030 | 7500 Nagyatád, Baross G. u. 6.

Intézmény logo

Kaposvári SZC Nagyatádi Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2024. okt. 8.


KT

  • verseny

NASZI-sok a Haditornán 2024

Ahogy diákjaink látták….

NASZI-sok a Haditornán 2024

Október 1-jén az idei tanévben is megrendezésre került az Országos Haditorna megyei döntője. Ebben az évben nem az eddig megszokott bodrogi kiképző bázison került sor a megmérettetésre, hanem egy igazi laktanyában. Izgalommal vártuk az időpontot, nehogy iskolánk görögországi szakmai útjával egy időben legyen az esemény. Szerencsénk volt, mindkettőre mehettünk! 😊

A tavalyi csapatból csak egy „veterán” versenyző maradt, három „újonccal” vágtunk neki a versenynek. Érkezésünkkor volt egy kis gyomorgörcs - látván egy igazi laktanyát, terepszínű gyakorlóban rohangáló katonákat, katonai sátrakat és fegyvereket.

A sorsolás után ez első feladat a kézigránát dobás volt. Kúszófolyosón át, majd állva, térdelve, végül hason fekve kellett célba juttatni a gránátot. Mondanunk sem kell, hibátlan feladatmegoldás volt 😊!

A második megmérettetés az akadálypálya volt… itt már megszenvedtünk rendesen. A nevéhez méltóan akadályokat kellett leküzdenünk: mászás, kötélpálya, egyensúlygyakorlat, sérült társ hordágyon való szállítása és négyütemű fekvőtámaszok kivitelezése volt a feladat.

Harmadik programelem a Honvédelmi TOTÓ volt. Előzetes felkészülésünknek köszönhetően nem volt kérdés, hogy mi tudjuk: „Mennyi a CZ Bren 2 gépkarabély lövedékének kezdősebesége?”: 864 m/s. 😊

Ezt követően jött a Mátrix futás, amitől legjobban tartottunk. Félelmünk beigazolódott, sok pontot veszítettünk. Jövőre erre a feladatra nagyobb hangsúlyt fektetünk.

Ötödik feladatként az elsősegélynyújtás volt: egy teszt és egy kötözési feladat nem foghatott meg minket, megoldottuk!

Hatodik állomásként jött a lézeres lövészet. Ezt vártuk leginkább. De amikor a szabályokat meghallottuk, már nem annyira vártuk….😊 Ahogy a csapatok közül senki, mi sem lőttük le az összes célt, viszont futottunk rengeteget.

Utolsónak hitt megmérettetés egy pihentető feladat volt: távbecslés, tájékozódás. Viszonylag jól megoldottuk.

Amikor azt hittük - kellemesen elfáradva-, hogy vége… jött a hír egy nem várt utolsó feladatról…. a 4 x 400 méteres váltófutáshoz várták a csapatokat. Na, ez hiányzott már csak! Utolsó erőinket mozgósítva - remek eredményt elérve – beérkeztünk!

Miután magunkhoz tértünk, elfogyasztottuk ebédünket, majd izgalommal vártuk az eredményhirdetést. Iskolánk eddigi legjobb eredménye egy 7. hely volt, szerettük volna, ha hasonló eredménnyel végzünk. Óriási örömmel fogadtuk, hogy idén az 5. helyet szereztük meg; csak 4 katonai, illetve rendészeti csapat előzött meg minket.

Természetesen hatalmas fogadkozással indultunk haza, hogy jövőre még többet készülve, még jobb eredménnyel zárjuk a versenyt.

Köszönet a támogatásért kísérőnknek, Klisz Tibor tanárúrnak!

GALÉRIA

2024-10-01 Haditorna

haditorna2024_010.jpg
haditorna2024_002.jpg
haditorna2024_006.jpg

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Honvédelmi kötelék - Országos Haditorna verseny 2016

Honvédelmi kötelék - Országos Haditorna verseny 2016

2016. szeptember 28., Taszár Országos Haditorna Verseny Somogy megyei fordulója Egy kiírásnak köszönhetően tudtuk meg, hogy lesz egy katonai verseny. Az osztályból négy bátor ember abban a pillanatban jelentkezett, dacolva a ránk váró veszélyekkel. Rögtön tudtuk, hogy ez nekünk való feladat lesz. (És az is volt.)

2016. nov. 16.


KT

Haditorna verseny Bodrogon 2023

Haditorna verseny Bodrogon 2023

Tizenegy középiskolás csapat jutott be az országos haditorna verseny vármegyei döntőjébe. A fiatalok egy sor állomáson kipróbálhatták, milyen lehet katonának lenni.

2023. okt. 11.


KT

Ismét a kaposvári Arénában - Pályaválasztási kiállításon a NASZI

Ismét a kaposvári Arénában - Pályaválasztási kiállításon a NASZI

2024. október 2-3-án Pályaválasztási Kiállítás és Szakmabörzén képviseltette magát iskolánk.

2024. okt. 3.


PVK


Partnereink

SZC logo

Kaposvári Szakképzési Centrum


Kaposvári SZC Nagyatádi Szakképző Iskola

7500 Nagyatád, Baross G. u. 6.

Telefon: +36-82-553-410

E-mail: iskola@liveedu.nagyatadi.hu

OM azonosító: 203027/030


2024Kaposvári SZC Nagyatádi Szakképző Iskola