SZC logo

Kaposvári Szakképzési Centrum

OM kód: 203027/030 | 7500 Nagyatád, Baross G. u. 6.

Intézmény logo

Kaposvári SZC Nagyatádi Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2022. szept. 30.


AtadHir

  • hír
  • verseny
  • sport

Nagyatádi diákok is részt vettek a haditorna versenyen

Somogy megye 9 iskolájának 9 csapata mérte össze tudását tegnap az Országos Haditorna Verseny somogyi fordulóján. A 9-12. osztályos diákokból álló 4 fős csapatok egyikét a nagyatádi szakképző iskola tanulói alkották.

Nagyatádi diákok is részt vettek a haditorna versenyen

Rajtuk kívül három csapat Kaposvárról, egy-egy pedig Marcaliból, Szőcsényből, Tabról, Siófokról és Fonyódról érkezett a megmérettetésre. A 3 nagyatádi fiúból és egy lányból álló együttest Klisz Tibor tanárúr készítette fel és vezette.

A több éves múltra visszatekintő program célja a Magyar Honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítésére, a honvédelmi nevelés elősegítése, valamint a sport és egészséges életmód népszerűsítése.

A bodrogi Frontvonal Haditechnikai Kalandparkban a fiataloknak többféle versenyszámban is helyt kellett állniuk, úgymint honvédelmi TOTÓ, lézeres lövészet, akadálypálya, kézigránát célba-dobás, katonai tereptan, elsősegélynyújtás és futás.

A megmérettetésen a Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium csapata bizonyult a legjobbnak, így ők mérhetik össze tudásukat a többi megye első helyezettjeivel az országos döntőben, jövő tavasszal.

A megyei forduló a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 7. Hadkiegészítő és Toborzó Központ rendezésében és a Honvédelmi Sportszövetség, valamint a Somogy Megyei Védelmi Bizottság támogatásával valósult meg.

Az AtadHir cikke, a Sonline.hu beszámolója. Fotó: Muzslay Péter

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Honvédelmi kötelék - Országos Haditorna verseny 2016

Honvédelmi kötelék - Országos Haditorna verseny 2016

2016. szeptember 28., Taszár Országos Haditorna Verseny Somogy megyei fordulója Egy kiírásnak köszönhetően tudtuk meg, hogy lesz egy katonai verseny. Az osztályból négy bátor ember abban a pillanatban jelentkezett, dacolva a ránk váró veszélyekkel. Rögtön tudtuk, hogy ez nekünk való feladat lesz. (És az is volt.)

2016. nov. 16.


KT

Honvédelmi kötelék 2017

Honvédelmi kötelék 2017

Az idei tanévben ismét meghívást kaptunk a Magyar Honvédség által szervezett taszári Honvédelmi kötelék - Országos Haditorna Verseny somogyi fordulójára 2017. október 4-én. Gondoltuk, a tavalyi verseny után ezt már rutinból lehozzuk. Jól felkészültünk – lélekben. :)

2018. febr. 27.


KT

Honvédelmi kötelék 2018

Honvédelmi kötelék 2018

Országos Haditorna Verseny 2018. október 4., Kaposvár Az elmúlt évek „sikerei” után idén kettő csapattal is indultunk a megyei katonai versenyen. Fiú és lány csapatunk is sikerre éhesen jelent meg a versenyen. A régi nagy csapatból egy ember maradt hírmondónak, új, fiatal versenyzőkkel töltöttük fel a csapatot.

2018. okt. 8.


KT


Partnereink

SZC logo

Kaposvári Szakképzési Centrum


Kaposvári SZC Nagyatádi Szakképző Iskola

7500 Nagyatád, Baross G. u. 6.

Telefon: +36-82-553-410

E-mail: iskola@liveedu.nagyatadi.hu

OM azonosító: 203027/030


2024Kaposvári SZC Nagyatádi Szakképző Iskola