SZC logo

Kaposvári Szakképzési Centrum

OM kód: 203027/030 | 7500 Nagyatád, Baross G. u. 6.

Intézmény logo

Kaposvári SZC Nagyatádi Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2024. máj. 14.


BI

  • verseny

Ismét megmérette tudását a NASZI Csipet-csapata a Somogyi értékekkel kapcsolatos vetélkedőn

Az „Értékeink megyén innen” Somogy vármegyei vetélkedő döntőjén mutatott sikeres szereplésével a NASZI Csipet-csapata kiérdemelte, hogy meghívást kapjon az Új Lendület Marcali Expo kiállítására. A kiállítás első napján, 2024. május 10-én 15 órai kezdettel a környező iskolák diákjai részére egy vetélkedőt szerveztek a somogyi identitás megismerése és erősítése érdekében.

Ismét megmérette tudását a NASZI Csipet-csapata a Somogyi értékekkel kapcsolatos vetélkedőn

Ugyan a végzős vendéglátós tanulók – Drávecz Ramóna, Hérincs Patrícia Enikő és Zadravecz Gergő Krisztián – már május 3-án elballagtak és javában a szakmai vizsgáikra készülnek, de mindezek mellett nagy lelkesedéssel vágtak neki az újabb somogyi értékekkel kapcsolatos megmérettetésnek. A három napos rendezvény nyitányának számító vetélkedőt a Berzsenyi Dániel Gimnázium aulájában bonyolították le a szervezők.

A 3 fős csapatok elméleti és gyakorlati feladatok megoldásán keresztül bizonyíthatták, hogy mennyire alaposan ismerik szülőföldjük, Somogyország értékeit. A feladványok között szerepelt többek között vaktérkép, ahol a megjelölt települések behatárolásán felül az ott található értékeket is meg kellett tudni nevezni. Ismét szerepet kaptak a tájszólással leírt szavak, melyek hétköznapi jelentésére voltak kíváncsiak a szervezők. Továbbá próbára lett téve a tanulók szövegalkotó készsége is, miután egy fotó alapján kellett a rajta látható somogyi értéket felismerni és a jellemzőit kerek mondatokban összefoglalni. A vetélkedőből nem hiányozhatott az igazi csapatmunka sem.

A rejtélyes feladványokat külön-külön kapták kézhez a csapatok. A megoldások megmutatták, hogy a helyszínen elhelyezett 3 dimenziós, óriás kirakó melyik oldalát is kell a lehető legrövidebb idő alatt – egy-egy somogyi értéket megjelenítve – kirakni. A csapat ismét egy színvonalas versenyen vett részt, szereplésükért és elért eredményükért a szakmai zsűri oklevéllel jutalmazta őket.

A csapatot felkészítette és koordinálta: Balla Ildikó oktató.

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Értékeink megyén innen Somogy vármegyei vetélkedő

Értékeink megyén innen Somogy vármegyei vetélkedő

A Somogy Vármegyei Önkormányzat által meghirdetett „Értékeink megyén innen Somogy vármegyei vetélkedőn” iskolánk a 11. C vendéglátó osztály 4 fős csapatával vett részt. 

2024. márc. 28.


BI

Értékeink megyén innen... döntőben szerepelt a NASZI csapata

Értékeink megyén innen... döntőben szerepelt a NASZI csapata

„Értékeink megyén innen Somogy vármegyei vetélkedő” döntőjében szerepelt a NASZI Csipet-csapata.

2024. ápr. 22.


BI

Tanévnyitó 2024/2025

Tanévnyitó 2024/2025

Iskolánk tanévnyitó ünnepsége 2024. szeptember 2-án, hétfőn 8 órakor kezdődik a díszudvaron (rossz idő esetén az aulában).

2024. aug. 13.


MA


Partnereink

SZC logo

Kaposvári Szakképzési Centrum


Kaposvári SZC Nagyatádi Szakképző Iskola

7500 Nagyatád, Baross G. u. 6.

Telefon: +36-82-553-410

E-mail: iskola@liveedu.nagyatadi.hu

OM azonosító: 203027/030


2024Kaposvári SZC Nagyatádi Szakképző Iskola